skład / składniki
metoda gotowania
cukinia w puszkach jest najtańszym przygotowaniem na zimę, jeśli oczywiście kupisz wszystko na rynku, i oczywiście zimą jest znacznie tańsza niż kupowanie warzyw w puszkach w sklepie. Przepis kulinarny, który przedstawiłem, jest bardzo prosty i wyjątkowy, ponieważ jest przygotowany bez sterylizacji i uwierz mi, otrzymasz całkiem dobre jedzenie.
do gotowania potrzebujesz młodej cukinii, kroimy je w plasterki i wkładamy do słoików luzem, kładziemy warzywa i liście na dnie. Następnie opróżniamy wodę, dodajemy sól, gotujemy, po ugotowaniu dodajemy ocet, ponownie wlewamy zawartość do słoików, zwijamy pokrywki, wkładamy pokrywki i dobrze owijamy, aby utrzymać ciepło. Aby zachować proporcję roztworu, dodaj wodę do spuszczonej cieczy do parzystej liczby litrów. Po około dniu banki się przewracają. To wszystko. Będzie co jeść zimą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Porzeczka - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasternak siewny - 47 kcal/100g
- Pasternak - 47 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g
- Liście wiśni - 0 kcal/100g