Sałatka radichio jest szybka i łatwa

Jak przygotować tak pyszną sałatkę w 20 minut? Dzielę się tajemnicą!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 25 % 5 g
130 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

proponuję przepis kulinarny na bardzo zdrowe danie warzywne oparte na tradycjach kuchni włoskiej. To jedzenie z pewnością spodoba się zarówno tym, którzy są wegetarianami, jak i tym, którzy są od niego daleko.
aby przygotować sałatkę z radichio, najpierw pokrój ser w drobną kostkę. Zasadniczo odpowiedni jest każdy rodzaj sera, ale najlepiej jest wziąć delikatesowy ser z grzybami.
następnie obierz pomarańcze i podziel na plasterki. Pokrój każdy plasterek na pół. Sok, który będzie się wyróżniał, należy zebrać w osobnej szklance, ponieważ później przyda się nam. Następnie umyj liście sałaty i pokrój je w cienkie paski.
obierz cebulę i pokrój ją w cienkie pierścienie. Seler należy również pokroić w ten sam sposób. Po tych operacjach wymieszaj składniki w misce.
teraz przygotuj marynatę do naszej sałatki. Weź olej, sok z cytryny i pomarańczy, czosnek, dodaj przyprawy. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj i uzyskaj marynatę. Zalej sałatkę marynatą.
przed podaniem dania na stole sałatkę można posypać sezamem.
teraz sałatka z radicio jest gotowa, ale najlepiej będzie umieścić ją na chwilę w lodówce. Po schłodzeniu będzie jeszcze lepszy i bardziej soczysty. Myślę, że ty i twoi goście docenicie ten kulinarny przepis.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Radicchio - 23   kcal/100g

Podobne przepisy