skład / składniki
metoda gotowania
proponuję przepis kulinarny na bardzo zdrowe danie warzywne oparte na tradycjach kuchni włoskiej. To jedzenie z pewnością spodoba się zarówno tym, którzy są wegetarianami, jak i tym, którzy są od niego daleko.
aby przygotować sałatkę z radichio, najpierw pokrój ser w drobną kostkę. Zasadniczo odpowiedni jest każdy rodzaj sera, ale najlepiej jest wziąć delikatesowy ser z grzybami.
następnie obierz pomarańcze i podziel na plasterki. Pokrój każdy plasterek na pół. Sok, który będzie się wyróżniał, należy zebrać w osobnej szklance, ponieważ później przyda się nam. Następnie umyj liście sałaty i pokrój je w cienkie paski.
obierz cebulę i pokrój ją w cienkie pierścienie. Seler należy również pokroić w ten sam sposób. Po tych operacjach wymieszaj składniki w misce.
teraz przygotuj marynatę do naszej sałatki. Weź olej, sok z cytryny i pomarańczy, czosnek, dodaj przyprawy. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj i uzyskaj marynatę. Zalej sałatkę marynatą.
przed podaniem dania na stole sałatkę można posypać sezamem.
teraz sałatka z radicio jest gotowa, ale najlepiej będzie umieścić ją na chwilę w lodówce. Po schłodzeniu będzie jeszcze lepszy i bardziej soczysty. Myślę, że ty i twoi goście docenicie ten kulinarny przepis.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Radicchio - 23 kcal/100g