Sałatka szprotowa w sosie pomidorowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zetrzyj Szprot widelcem
Krok 3:
Ugotuj i ostudź ryż. Połóż go na szprocie.
Krok 4:
Ułóż pokrojone w kostkę pomidory na wierzchu.
Krok 5:
Keczup zmieszany z majonezem
Krok 6:
Posmaruj pomidory mieszanką.
Krok 7:
Zetrzyj jajko na drobnej tarce
Krok 8:
Rozłóż krakersy. Sałatka gotowa! Wysyłamy go do lodówki na czaok, aby ostygnąć i namoczyć.
Krok 9:
Smacznego! :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Natychmiastowy suchy ryż - 374 kcal / 100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Szprot Bałtycki - 137 kcal/100g
- Szprot wędzony na gorąco - 162 kcal/100g
- Szprot kaspijski - 191 kcal/100g
- Szprot pikantnego solenia - 154 kcal/100g
- Szprot słony - 137 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g