Sałatka z kiełbaskami myśliwskimi

pyszna, obfita, szybka sałatka – gwarantowany jasny smak. Ta sałatka może być rozpieszczana przez bliźnich, nie tylko w święta, i nagle przybyłych gości. W końcu jest łatwo i szybko przygotowywany i łączony z produktami różnych kategorii, które zawsze znajdują się w naszych lodówkach. Sałatka, zwłaszcza z serii ciepłych, może być używana nie tylko zgodnie z jej przeznaczeniem, ale także jako niezależne danie. Serwujemy na obiad, na śniadanie lub kolację, zabieramy ze sobą na łono natury, spotykamy gości!
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 10 g
tłuszcze 39 % 11 g
węglowodany 25 % 7 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z kiełbaskami myśliwskimi? Obierz zewnętrzną skorupę kiełbasy. Pokrój je w plasterki lub cienkie paski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mamy gotowane ziemniaki w mundurach. Należy go obrać i posiekać zgrabną kostką lub słomką – według własnego gustu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Opłucz ogórek z solanki. Nie trzeba go obierać ze skóry. Najpierw pokrój w plastry,a następnie w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie na sałatkę weź por. Pokroiłem go w cienkie półpierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź twardy ser. Można go zetrzeć i cienko pokroić. Wybrałam pierwszą opcję.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wybierz odpowiednią ilość zielonego groszku, odcedź płyn.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozostaje nam zebrać wszystkie pokrojone składniki w misce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A następnie dopraw zmielonym pieprzem, solą (opcjonalnie!), serem i majonezem. W sałatce i tak wiele pikantnych składników. Więc następnym razem ugotuję ze świeżym ogórkiem i kwaśną śmietaną.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wszystko dokładnie wymieszaj. Posmakuj, a jeśli już, dodaj brakujący składnik.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj sałatkę, nadając jej ładny kształt.

i więcej porad

istotą sałatki jest wszechstronność, co oznacza, że możesz wziąć tutaj dowolne inne produkty, jeśli nie ma tych wskazanych w przepisie.

ta sama sytuacja z dressingiem, ponieważ można go doprawić kwaśną śmietaną, majonezem i jakimś sosem. Powiedzmy mieszankę oliwy z oliwek, soku z cytryny i ulubionych przypraw. W końcu smak potrawy w dużej mierze zależy od sosu.

ziemniaki należy wcześniej ugotować, dzięki czemu zaoszczędzimy czas. Jeśli go nie ma, Dodaj Czas gotowania i chłodzenia do wskazanego przeze mnie (25-30 minut).

kiełbasy myśliwskie są trudne do czyszczenia – jeśli już, zalej je wrzątkiem, w ten sposób unikniemy infekcji, jeśli czai się na zewnętrznej powłoce kiełbas.

ogórki można przyjmować zarówno słone, jak i świeże.

cebula, którą pokroiłem por – nie jest tak ostry, jest bardziej miękki i słodszy. Ale jeśli bardziej lubisz ostrość w takiej sałatce, posiekaj fioletową cebulę.

ser kroiłam w paski, ale można go również posiekać w kostkę. Ogólnie rzecz biorąc, w formacie, który najbardziej Ci się podoba lub w którym pozostałe produkty są krojone.

nawiasem mówiąc, możesz ugotować ciepłą sałatkę z kiełbaskami myśliwskimi. Wszystko pójdzie z hukiem!

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Por - 33   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Kiełbasy myśliwskie - 326   kcal/100g

Podobne przepisy