zupa puree z białej fasoli

delikatny i apetyczny, ten przepis na pewno wszystkim się spodoba!
kleszczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 17 g
tłuszcze 15 % 10 g
węglowodany 60 % 40 g
359 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 9 h
uwielbiam zupy fasolowe, ponieważ ten posiłek jest bardzo smaczny, pożywny, nawet jeśli jest przygotowywany bez mięsa. Fasola jest bardzo dobra dla zdrowia, a zwłaszcza dla pracy serca. Ta zupa spodoba się również wegetarianom. Przepis na zupę puree z fasoli jest bardzo łatwy do przygotowania.
namocz fasolę przez noc. Rano dobrze spłucz kilka razy. Następnie wlej go do dużego rondla, wlej wodę, włóż obrane ząbki czosnku i strąk ostrej papryki. Podpal, gotuj przez około godzinę. Wyjmij miękką gotową fasolę z bulionu, zmiażdż, aby uzyskać puree, a następnie włóż z powrotem do rondla. Następnie wlej olej roślinny do tłuczonych ziemniaków, dodaj kminek, czarny i czerwony pieprz, sól. Podpal, zagotuj i natychmiast dodaj mały makaron. Gotuj przez kolejne 10 minut.
drobno posiekaj kolendrę, którą posyp do miski zupy podczas serwowania i dodaj ocet lub sok z cytryny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy