zupa puree z białej fasoli
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
uwielbiam zupy fasolowe, ponieważ ten posiłek jest bardzo smaczny, pożywny, nawet jeśli jest przygotowywany bez mięsa. Fasola jest bardzo dobra dla zdrowia, a zwłaszcza dla pracy serca. Ta zupa spodoba się również wegetarianom. Przepis na zupę puree z fasoli jest bardzo łatwy do przygotowania.
namocz fasolę przez noc. Rano dobrze spłucz kilka razy. Następnie wlej go do dużego rondla, wlej wodę, włóż obrane ząbki czosnku i strąk ostrej papryki. Podpal, gotuj przez około godzinę. Wyjmij miękką gotową fasolę z bulionu, zmiażdż, aby uzyskać puree, a następnie włóż z powrotem do rondla. Następnie wlej olej roślinny do tłuczonych ziemniaków, dodaj kminek, czarny i czerwony pieprz, sól. Podpal, zagotuj i natychmiast dodaj mały makaron. Gotuj przez kolejne 10 minut.
drobno posiekaj kolendrę, którą posyp do miski zupy podczas serwowania i dodaj ocet lub sok z cytryny.
namocz fasolę przez noc. Rano dobrze spłucz kilka razy. Następnie wlej go do dużego rondla, wlej wodę, włóż obrane ząbki czosnku i strąk ostrej papryki. Podpal, gotuj przez około godzinę. Wyjmij miękką gotową fasolę z bulionu, zmiażdż, aby uzyskać puree, a następnie włóż z powrotem do rondla. Następnie wlej olej roślinny do tłuczonych ziemniaków, dodaj kminek, czarny i czerwony pieprz, sól. Podpal, zagotuj i natychmiast dodaj mały makaron. Gotuj przez kolejne 10 minut.
drobno posiekaj kolendrę, którą posyp do miski zupy podczas serwowania i dodaj ocet lub sok z cytryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g