pyszna sałatka z kukułką z ziemniakami

niesamowicie piękna sałatka z kurczaka i pieczarek! Zgodnie z tym przepisem kulinarnym mój przyjaciel przygotowuje to pyszne jedzenie. Ona i ja pożyczamy od siebie przepisy. Podzieliła się również tym przepisem-sałatką & quot; Nest & quot;.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 8 g
tłuszcze 52 % 16 g
węglowodany 23 % 7 g
186 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

przede wszystkim umyj ziemniaki, a następnie obierz i pokrój w cienkie paski. Nawiasem mówiąc, pomoże Ci w tym Tarka Bernera lub tarka do koreańskiej marchwi. Najpierw ugotujemy kurczaka. Równolegle kładziemy ziemniaki na patelni rozgrzanej olejem roślinnym i smażymy je na dużym ogniu. I smażyć bez mieszania, aż zostanie pokryty złotą skórką. Następnie odwróć ziemniaki i usmaż w ten sam sposób, aż się zarumienią i po drugiej stronie. Następnie zdejmij ziemniaki z ognia, Posol je i ostudź.
mięso z kurczaka jest zwykle oddzielane od kości. Pokrój go niezbyt drobno, dzieląc na włókna. Następnie pokrój szynkę w cienkie paski i małe kawałki - pieczarki. Oddziel białka jajek na twardo od żółtek i zetrzyj je na grubej tarce.
a teraz ugotujmy ptasie jajka. Żółtka, podobnie jak ser, zetrzyj na tej samej grubej tarce. Warzywa powinny być umyte, wysuszone i drobno posiekane. Teraz przyszła kolej na czosnek, który po obraniu przepuścimy przez wyciskacz do czosnku.
aby uzyskać piękne jajka, połącz żółtka z serem, ziołami, czosnkiem, dodaj trochę majonezu dla lepkości i dobrze wymieszaj. Widzisz, teraz łatwo będzie uformować ptasie jaja z masy serowej.
na talerzu wymieszaj mięso z kurczaka z grzybami, szynką i białkami jaj. Dodaj majonez do tej apetycznej masy i dobrze wymieszaj. Przykryj spód płaskiego talerza umytymi i wysuszonymi liśćmi sałaty. Na nich w postaci gniazda pięknie ułożymy powstałą masę, tworząc małe zagłębienie na środku.
i możesz udekorować naszą sałatkę smażonymi ziemniakami, które z powodzeniem symulują ptasie gniazdo. Cóż, włóż jajka serowe do wnęki. Nie zapomnij ozdobić tego dzieła sztuki zielenią.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy