skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przede wszystkim umyj ziemniaki, a następnie obierz i pokrój w cienkie paski. Nawiasem mówiąc, pomoże Ci w tym Tarka Bernera lub tarka do koreańskiej marchwi. Najpierw ugotujemy kurczaka. Równolegle kładziemy ziemniaki na patelni rozgrzanej olejem roślinnym i smażymy je na dużym ogniu. I smażyć bez mieszania, aż zostanie pokryty złotą skórką. Następnie odwróć ziemniaki i usmaż w ten sam sposób, aż się zarumienią i po drugiej stronie. Następnie zdejmij ziemniaki z ognia, Posol je i ostudź.
mięso z kurczaka jest zwykle oddzielane od kości. Pokrój go niezbyt drobno, dzieląc na włókna. Następnie pokrój szynkę w cienkie paski i małe kawałki - pieczarki. Oddziel białka jajek na twardo od żółtek i zetrzyj je na grubej tarce.
a teraz ugotujmy ptasie jajka. Żółtka, podobnie jak ser, zetrzyj na tej samej grubej tarce. Warzywa powinny być umyte, wysuszone i drobno posiekane. Teraz przyszła kolej na czosnek, który po obraniu przepuścimy przez wyciskacz do czosnku.
aby uzyskać piękne jajka, połącz żółtka z serem, ziołami, czosnkiem, dodaj trochę majonezu dla lepkości i dobrze wymieszaj. Widzisz, teraz łatwo będzie uformować ptasie jaja z masy serowej.
na talerzu wymieszaj mięso z kurczaka z grzybami, szynką i białkami jaj. Dodaj majonez do tej apetycznej masy i dobrze wymieszaj. Przykryj spód płaskiego talerza umytymi i wysuszonymi liśćmi sałaty. Na nich w postaci gniazda pięknie ułożymy powstałą masę, tworząc małe zagłębienie na środku.
i możesz udekorować naszą sałatkę smażonymi ziemniakami, które z powodzeniem symulują ptasie gniazdo. Cóż, włóż jajka serowe do wnęki. Nie zapomnij ozdobić tego dzieła sztuki zielenią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g