Sałatka Wegetariańska Oliviera

świetny Olivier można zrobić nawet bez jajek i kiełbasy. Czarna indyjska sól doda smaku jajecznego, jest podstawowym składnikiem sosu sałatkowego. Kurkuma da lekko żółty odcień. Ważne jest również, aby wziąć pyszne ogórki, najlepiej marynowane lub bazarowe beczki. Aby zwiększyć wartość odżywczą sałatki, możesz dodać drobno posiekany ser Adyghe. Taka sałatka nie powinna być przechowywana dłużej niż jeden dzień.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu
4 miejsce w konkursie najlepszy przepis Tygodnia 25 grudnia-1 stycznia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 62 % 21 g
węglowodany 29 % 10 g
241 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wegetariańską sałatkę Oliviera? Przygotuj warzywa na bazę sałatkową. Powinny mieć tę samą temperaturę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ziemniaki w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj pokrojoną w drobną kostkę gotowaną marchewkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj posiekane ogórki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż groszek w puszkach według własnego gustu. Wrzuć sałatkę i odstaw na bok. Lepiej doprawić sałatkę tuż przed podaniem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby przygotować dressing, połącz wszystkie składniki z grupy & quot; na majonez & quot;. Czarna sól indyjska jest obowiązkowa, da smak gotowanego żółtka jaja. Z przypraw wrzuć trochę kurkumy, czarnego mielonego pieprzu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj" majonez & quot;.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ubierz sałatkę. Posmakuj i dostosuj, w razie potrzeby dodając sól. Lepiej to zrobić na końcu, biorąc pod uwagę dodanie czarnej soli (jest również słona) i pikli. Natychmiast podawaj gotową sałatkę.

Sylwester Olivier dla wegetarian!

sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone w kostkę o tym samym rozmiarze i kształcie.

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy