skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zrób sałatkę Wielkanocną. Zacznijmy od chipsów ziemniaczanych. Aby to zrobić, obierz ziemniaki (moje są średniej wielkości), opłucz i zetrzyj na tarce do koreańskiej marchwi.
Krok 2:
Następnie opłucz chipsy ziemniaczane, aby zmyć nadmiar skrobi i osusz na ręczniku. Następnie smaż ziemniaki w dużej ilości oleju roślinnego w małych porcjach. Wybierz patelnię o dużej średnicy, aby wióry były dobrze usmażone i nie były dużą grudką, ale oddzielnymi wiórkami. Smażyć na złoty kolor, a następnie położyć na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 3:
Gotuj pierś z kurczaka w osolonej wodzie do miękkości lub, jak pieczę w folii w piekarniku z czosnkiem i przyprawami, ostudź, drobno posiekaj. Weź duże naczynie lub talerz, ułóż kawałki fileta w kształcie jajka, posmaruj majonezem.
Krok 4:
Opłucz świeże ogórki, zetrzyj na grubej tarce, połóż na piersi kurczaka, posmaruj majonezem.
Krok 5:
Gotuj jajka do miękkości, ostudź, zetrzyj, połóż na warstwie ogórków, posmaruj majonezem.
Krok 6:
Zetrzyj ser na drobnej tarce, połóż na warstwie gotowanych jajek.
Krok 7:
Schłodzoną słomkę ziemniaczaną ułożyć po bokach, tworząc & quot; Gniazdo & quot;. Udekoruj według własnych upodobań, udekorowałem jajkami przepiórczymi, napisami wielkanocnymi i zielenią. To wszystko, pyszna i oryginalna sałatka na Wielkanoc jest gotowa, smacznego!
moje uwagi do przepisu-od dawna chciałem przygotować taką sałatkę, ugotowałem i nie żałowałem, jest bardzo smaczna, a jeśli nadal dobrze pracujesz nad wystrojem, może być świetną ozdobą świątecznego stołu, wraz z ciastami wielkanocnymi i innymi symbolicznymi potrawami na Wielkanoc. Miałem trochę trudności ze smażeniem chipsów ziemniaczanych, otrzymywałem je okresowo w pojedynczych brzydkich grudkach, aby nie powtarzać moich błędów-do smażenia wybierz dużą, szeroką patelnię, wlej dużą ilość oleju roślinnego, rozgrzej go dobrze i stopniowo zanurzaj wióry w oleju, oddzielając je od siebie i od czasu do czasu mieszając.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal / 100g