Sałatka Tbilisi z kurczakiem

pikantna pikantna sałatka dla prawdziwych mężczyzn! Sałatka Tbilisi z kurczakiem, przygotowana według tego prostego przepisu, okazuje się niezwykle smaczna, dość obfita i dość pikantna. Z pewnością przypadnie do gustu męskiej firmie i stanie się jednym z najbardziej poszukiwanych na stole. Okazuje się ciekawe i bardzo apetyczne połączenie gotowanego kurczaka, świeżych warzyw i orzechów włoskich!
vasilnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 38 % 3 g
węglowodany 25 % 2 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 13 h

1. Namoczyć surową czerwoną fasolę przez noc, zalać wodą, następnie odcedzić tę wodę i ugotować w rondlu na małym ogniu, zalać połową porcji nowej czystej wody do całkowitego ugotowania. Następnie spuść pozostały płyn, ponownie opłucz fasolę zimną wodą i ostudź.

2. Dokładnie opłucz filet z kurczaka pod bieżącą wodą i wytrzyj ręcznikami papierowymi. Następnie zanurz mięso w rondlu, zalej pozostałą połową porcji wody, Posol i wrzuć liść laurowy i ziarna pieprzu. Najpierw zagotuj wodę, a następnie zmniejsz ogień i gotuj filet z kurczaka przez około 20-25 minut, aż będzie całkowicie ugotowany. Następnie wyjmij filet z kurczaka z patelni, pozwól mu ostygnąć i pokrój w drobną kostkę.

3. Wszystkie warzywa niezbędne do sałatki (cebula ,papryka, czosnek, ostra papryka) obrać i spłukać wodą. Następnie pokrój paprykę w cienkie paski. Pokrój cebulę (czerwoną sałatkę) na półpierścienie, a następnie zalej ją wrzącą wodą na kilka minut i spuść z niej wodę. Drobno posiekaj ząbki czosnku. Drobno posiekaj również ostrą paprykę.

4. Zioła (kolendra, pietruszka, koperek i inne) dokładnie spłukać wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. A potem drobno posiekaj warzywa.

5. Orzechy włoskie obrać, a następnie pokroić na małe kawałki.

6. W osobnym pojemniku wymieszaj olej roślinny (możesz wziąć oliwę, słonecznik lub inny) i ocet jabłkowy.

7. W dużej misce lub salaterce ułóż gotowanego kurczaka, bułgarską i ostrą paprykę, gotowaną czerwoną fasolę, cebulę, czosnek, zioła i orzechy włoskie. Sól i dopraw do smaku czarnym pieprzem. Wymieszaj sałatkę i polej ją mieszanką oleju roślinnego i octu jabłkowego. Pozostaw sałatkę na chwilę, aby była namoczona i można ją podawać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Pieprz, ostra papryka - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy