skład / składniki
metoda gotowania
1. Namoczyć surową czerwoną fasolę przez noc, zalać wodą, następnie odcedzić tę wodę i ugotować w rondlu na małym ogniu, zalać połową porcji nowej czystej wody do całkowitego ugotowania. Następnie spuść pozostały płyn, ponownie opłucz fasolę zimną wodą i ostudź.
2. Dokładnie opłucz filet z kurczaka pod bieżącą wodą i wytrzyj ręcznikami papierowymi. Następnie zanurz mięso w rondlu, zalej pozostałą połową porcji wody, Posol i wrzuć liść laurowy i ziarna pieprzu. Najpierw zagotuj wodę, a następnie zmniejsz ogień i gotuj filet z kurczaka przez około 20-25 minut, aż będzie całkowicie ugotowany. Następnie wyjmij filet z kurczaka z patelni, pozwól mu ostygnąć i pokrój w drobną kostkę.
3. Wszystkie warzywa niezbędne do sałatki (cebula ,papryka, czosnek, ostra papryka) obrać i spłukać wodą. Następnie pokrój paprykę w cienkie paski. Pokrój cebulę (czerwoną sałatkę) na półpierścienie, a następnie zalej ją wrzącą wodą na kilka minut i spuść z niej wodę. Drobno posiekaj ząbki czosnku. Drobno posiekaj również ostrą paprykę.
4. Zioła (kolendra, pietruszka, koperek i inne) dokładnie spłukać wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. A potem drobno posiekaj warzywa.
5. Orzechy włoskie obrać, a następnie pokroić na małe kawałki.
6. W osobnym pojemniku wymieszaj olej roślinny (możesz wziąć oliwę, słonecznik lub inny) i ocet jabłkowy.
7. W dużej misce lub salaterce ułóż gotowanego kurczaka, bułgarską i ostrą paprykę, gotowaną czerwoną fasolę, cebulę, czosnek, zioła i orzechy włoskie. Sól i dopraw do smaku czarnym pieprzem. Wymieszaj sałatkę i polej ją mieszanką oleju roślinnego i octu jabłkowego. Pozostaw sałatkę na chwilę, aby była namoczona i można ją podawać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Pieprz, ostra papryka - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g