skład / składniki
metoda gotowania
wszystkie składniki tej sałatki można przygotować. Kup w supermarkecie fasolę w puszkach, kukurydzę w puszkach i koreańską marchewkę, a także majonez. Będziesz także potrzebował pomidora i zieleni.
1. Spuść wodę z kukurydzy. Aby to zrobić, możesz wlać go na sito lub durszlak i dobrze wstrząsnąć, aby cały płyn był dokładnie szklany. Wysyłamy kukurydzę do miski.
2. Robimy to również z fasolą, jeśli nie jest w sosie pomidorowym. Jeśli nadal jest w sosie pomidorowym, opłucz fasolę pod bieżącą wodą. Fasolę można wybrać zarówno białą, jak i czerwoną według własnych upodobań. Następnie kładziemy go na kukurydzy.
3. Następnie włóż koreańskie marchewki do miski.
4. Pokrój pomidora na małe kwadraty, nie większe niż fasola i drobno posiekaj dobrze umyte warzywa.Może to być pietruszka, koperek, szczypiorek lub inne warzywa, które kochasz. Może to być kolendra lub bazylia.
5. Dodaj czosnek do majonezu, startego na drobnej tarce lub wyciśniętego w specjalnej prasie. Mieszać.
5. Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw majonezem z czosnkiem. I sałatka jest gotowa. Szybki, sycący i pyszny!
sałatkę należy spożyć w ciągu kilku godzin, ponieważ pomidory zaczną wypuszczać sok, a sałatka spłynie. Możesz doprawić sałatkę majonezem tuż przed podaniem i wziąć tylko tyle sałatki, ile teraz zjesz.
jeśli masz czas i chcesz, aby ta sałatka była bardziej przydatna, możesz samodzielnie ugotować fasolę, mocząc ją wcześniej przez noc. Kukurydzę można pobrać, odcinając ziarna ze świeżego kachana lub rozmrażając i myjąc zamrożone. Wtedy będzie miał więcej witamin.
koreańskie marchewki można również zrobić z wyprzedzeniem, jeśli masz specjalną tarkę i odpowiednią przyprawę.
majonez można również zrobić w domu lub zastąpić kwaśną śmietaną lub nierafinowanym olejem roślinnym.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g