Sałatka kukurydza fasola marchewka

Szybka, obfita i bezmięsna sałatka! Wszyscy będą zadowoleni! Proponuję ciekawy przepis, który można szybko przygotować z gotowych składników. To danie jest odpowiednie dla wegetarian, wegan, osób poszczących lub decydujących się na dzień postu. W końcu w tym przepisie nie ma mięsa, ale po zjedzeniu będziesz pełny i zadowolony! Jest dość soczysty, umiarkowanie ostry ze słodkim posmakiem dzięki kukurydzy. Zdecydowanie musisz spróbować go ugotować. Nie pożałujesz!
AlenushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 52 % 13 g
145 kcal
IG: 23 / 38 / 38

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

wszystkie składniki tej sałatki można przygotować. Kup w supermarkecie fasolę w puszkach, kukurydzę w puszkach i koreańską marchewkę, a także majonez. Będziesz także potrzebował pomidora i zieleni.
1. Spuść wodę z kukurydzy. Aby to zrobić, możesz wlać go na sito lub durszlak i dobrze wstrząsnąć, aby cały płyn był dokładnie szklany. Wysyłamy kukurydzę do miski.
2. Robimy to również z fasolą, jeśli nie jest w sosie pomidorowym. Jeśli nadal jest w sosie pomidorowym, opłucz fasolę pod bieżącą wodą. Fasolę można wybrać zarówno białą, jak i czerwoną według własnych upodobań. Następnie kładziemy go na kukurydzy.
3. Następnie włóż koreańskie marchewki do miski.
4. Pokrój pomidora na małe kwadraty, nie większe niż fasola i drobno posiekaj dobrze umyte warzywa.Może to być pietruszka, koperek, szczypiorek lub inne warzywa, które kochasz. Może to być kolendra lub bazylia.
5. Dodaj czosnek do majonezu, startego na drobnej tarce lub wyciśniętego w specjalnej prasie. Mieszać.
5. Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw majonezem z czosnkiem. I sałatka jest gotowa. Szybki, sycący i pyszny!
sałatkę należy spożyć w ciągu kilku godzin, ponieważ pomidory zaczną wypuszczać sok, a sałatka spłynie. Możesz doprawić sałatkę majonezem tuż przed podaniem i wziąć tylko tyle sałatki, ile teraz zjesz.
jeśli masz czas i chcesz, aby ta sałatka była bardziej przydatna, możesz samodzielnie ugotować fasolę, mocząc ją wcześniej przez noc. Kukurydzę można pobrać, odcinając ziarna ze świeżego kachana lub rozmrażając i myjąc zamrożone. Wtedy będzie miał więcej witamin.
koreańskie marchewki można również zrobić z wyprzedzeniem, jeśli masz specjalną tarkę i odpowiednią przyprawę.
majonez można również zrobić w domu lub zastąpić kwaśną śmietaną lub nierafinowanym olejem roślinnym.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy