zupa wakame
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Umieść wakame na patelni.
Krok 3:
Napełnij wodą.
Krok 4:
Podpalamy, doprowadzamy do wrzenia i natychmiast wyłączamy.
Krok 5:
Dodaj pastę miso i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:
Taki bulion.
Krok 7:
Tofu pokrojone w kostkę. W razie potrzeby i dla jasności smaku można go smażyć.
Krok 8:
Podawaj-włóż zupę do miski, dodaj tofu. W razie potrzeby możesz dodać zieloną cebulę.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miso - 199 kcal/100g
- Pasta Miso - 199 kcal/100g
- Glony - 25 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal/100g