zupa wakame

bardzo smaczna i bardzo prosta azjatycka zupa. Zaopatrz się w wodorosty! To świetny przepis na nie tylko szybki, ale bardzo szybki lunch lub kolację. Minimum składników i działań, ale okazuje się smaczne i satysfakcjonujące. I przydatne! Przygotuj zupę wakame!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 100 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
20 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść wakame na patelni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Napełnij wodą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podpalamy, doprowadzamy do wrzenia i natychmiast wyłączamy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pastę miso i mieszaj, aż będzie gładka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Taki bulion.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tofu pokrojone w kostkę. W razie potrzeby i dla jasności smaku można go smażyć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj-włóż zupę do miski, dodaj tofu. W razie potrzeby możesz dodać zieloną cebulę.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miso - 199   kcal/100g
  • Pasta Miso - 199   kcal/100g
  • Glony - 25   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Tofu - 72   kcal/100g

Podobne przepisy