płynna solanka wołowa (secogitengor)
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
w naszym umyśle solanka to zupa, w której można włożyć łyżkę – jest w niej tak wiele różnych składników mięsnych. A koreańskie jedzenie - tengor to także solanka. To prawda, że gotowana zupa według koreańskiego przepisu kulinarnego to tradycyjne koreańskie danie narodowe. A w nim również głównymi składnikami są mięso. To prawda, że dodaje się do niego również ryby z warzywami, dobrze ugotowanymi w niewielkiej ilości wody. To jedzenie jest czasami spożywane bezpośrednio "z ognia".
więc przetwarzamy wołowinę i kroimy ją na kawałki o długości 4 cm, szerokości 2 cm - 2 cm i grubości 0,2 cm. Dopraw te plastry rozgniecionym czosnkiem i zieloną cebulą (30 g), a także sosem sojowym i granulowanym cukrem, olejem sezamowym (5 g), sezamem i czarnym pieprzem. Pozwolimy temu wszystkiemu stać przez pół godziny.
W międzyczasie rozerwij grzyby, a jeśli mamy suche grzyby, najpierw je namoczymy. Posiekaj cebulę. Na kawałki o długości 4-5 cm kroimy omegle lub szczaw. Pokrój zieloną cebulę o długości 4 cm. I kiełki bambusa (w razie potrzeby zastąp paprocią) - długość 5 cm.
włóż patelnię lub garnek do ognia i dobrze podgrzej. Posmaruj go olejem sezamowym i usmaż mięso z grzybami. Zmiażdż cebulę i włóż ją do mięsa z grzybami. Dodaj kiełki bambusa, zieloną cebulę i szczaw do garnka. Wrzucamy tutaj niewielką ilość wody lub bulionu i solimy. Dusimy mięso z warzywami przy słabym świetle.
włóż ubite jajko do mieszanki, gdy będzie gotowe. Gotowe! Możesz też udekorować mieszankę oliwkami z cytryną, dodać tutaj śmietanę.
smacznego!
więc przetwarzamy wołowinę i kroimy ją na kawałki o długości 4 cm, szerokości 2 cm - 2 cm i grubości 0,2 cm. Dopraw te plastry rozgniecionym czosnkiem i zieloną cebulą (30 g), a także sosem sojowym i granulowanym cukrem, olejem sezamowym (5 g), sezamem i czarnym pieprzem. Pozwolimy temu wszystkiemu stać przez pół godziny.
W międzyczasie rozerwij grzyby, a jeśli mamy suche grzyby, najpierw je namoczymy. Posiekaj cebulę. Na kawałki o długości 4-5 cm kroimy omegle lub szczaw. Pokrój zieloną cebulę o długości 4 cm. I kiełki bambusa (w razie potrzeby zastąp paprocią) - długość 5 cm.
włóż patelnię lub garnek do ognia i dobrze podgrzej. Posmaruj go olejem sezamowym i usmaż mięso z grzybami. Zmiażdż cebulę i włóż ją do mięsa z grzybami. Dodaj kiełki bambusa, zieloną cebulę i szczaw do garnka. Wrzucamy tutaj niewielką ilość wody lub bulionu i solimy. Dusimy mięso z warzywami przy słabym świetle.
włóż ubite jajko do mieszanki, gdy będzie gotowe. Gotowe! Możesz też udekorować mieszankę oliwkami z cytryną, dodać tutaj śmietanę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Kiełki bambusa - 27 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g