Sałatka z kapusty włoskiej z burakami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój liście kapusty w paski, włóż do miski, aby wymieszać sałatkę.
2. Zetrzyj soczyste słodkie buraki. Oczyść soczyste słodko-kwaśne jabłko i zetrzyj je również na grubej tarce.
3. Świeżo mrożony groszek zalać wrzącą wodą i dodać do sałatki. Możesz użyć groszku w puszkach bez wylewania wrzącej wody.
4. Do dressingu pokrój pomarańczę na pół i wyciśnij z niej sok, dodaj olej roślinny.
5. Wszystko dokładnie wymieszaj i sałatka jest gotowa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Kapusta włoska - 33 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g