Sałatka z kapusty włoskiej z burakami

przepyszna sałatka witaminowa. Przydatne dla figury, nadaje się do postu! Prosta, smaczna, zdrowa sałatka. A także dieta - zarówno dla zdrowia, jak i dla szczupłości. Idealny dla osób, które nie spożywają pokarmów zwierzęcych. Spróbuj!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 47 % 9 g
węglowodany 42 % 8 g
119 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Pokrój liście kapusty w paski, włóż do miski, aby wymieszać sałatkę.

2. Zetrzyj soczyste słodkie buraki. Oczyść soczyste słodko-kwaśne jabłko i zetrzyj je również na grubej tarce.

3. Świeżo mrożony groszek zalać wrzącą wodą i dodać do sałatki. Możesz użyć groszku w puszkach bez wylewania wrzącej wody.

4. Do dressingu pokrój pomarańczę na pół i wyciśnij z niej sok, dodaj olej roślinny.

5. Wszystko dokładnie wymieszaj i sałatka jest gotowa.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Kapusta włoska - 33   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g

Podobne przepisy