Sałatka z kiełkami i pomidorkami koktajlowymi
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój ogórki i pomidory na małe kawałki.
2. Posiekaj warzywa, dodaj do pomidorów i ogórków.
3. Rozerwij liście sałaty.
4. Dodaj kiełkującą kaszę gryczaną i pszenicę.
5. Włóż oliwki.
6. Wszystko wymieszaj.
7. Skrop olejem lnianym i sokiem z cytryny.
smacznego! Dobre zdrowie dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Kiełkująca pszenica - 198 kcal/100g
- Kiełkująca gryka - 310 kcal/100g