Tepanyaki z kurczakiem
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
cebulę i paprykę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plastry i dodać kiełki soi. Filet z kurczaka pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni usmażyć kurczaka na oleju roślinnym. Dodaj pokrojone warzywa do kurczaka, smaż przez około dwie minuty, od czasu do czasu mieszając.
Przesuń smażonego kurczaka i warzywa na krawędź patelni, wbij jajko kurze na wolną część. Usmaż jajko, od czasu do czasu mieszając, aby uzyskać zmiażdżone rozgotowane kawałki. Tutaj, do smażenia, dodaj gotowany ryż, olej sezamowy, sos sojowy, wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzej przez kilka minut.
tradycyjnie tepanyaki z kurczakiem podaje się porcjami na gorącej patelni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g