zupa z kurczaka z kukurydzą i dynią

bogata w witaminy zupa z kurczaka z warzywami i przyprawami. Chcę powiedzieć kilka słów o procesie gotowania. Paprykę można upiec zarówno w piekarniku, jak i na kuchence, podpalając przegrodę, a na niej pieprz. Przewiduję drugą metodę, więc szybciej. A po włożeniu do rondla zamknij pokrywkę i pozostaw pieprz do ostygnięcia. Po takim procesie skóra łatwo odchodzi od pieprzu. A potem następnym razem usmażę piersi z kurczaka w garnku i dodam bulion i pozostałe składniki. I zamiast świeżego oregano (nie znalazłem go w sklepach), dodałem świeżą kolendrę. Są takie warzywa, na które w młodości nawet nie zwracałem uwagi. Ale daleko przekraczając wiek Balzaka, kobieta, chcąc nie chcąc, zatrzymuje się i myśli o wielu rzeczach, w tym o zdrowym odżywianiu. I okazuje się, że niezasłużenie zaniedbałeś tak szanowane warzywo jak dynia – takie niskokaloryczne i bogate w błonnik warzywo, które zawiera ogromną ilość witamin i pierwiastków śladowych. Cóż, po znalezieniu takiego skarbu byłoby, delikatnie mówiąc, śmieszne, ale z grubsza głupio nie używać tak dobrego warzywa jak piękna Dynia. Cóż, ponieważ jestem zwolennikiem nie tylko zdrowego, ale także pysznego jedzenia, zwracam uwagę na peruwiańską zupę z kurczaka z dynią.
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 41 % 7 g
76 kcal
IG: 29 / 43 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Upiecz paprykę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Spalona papryka...

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    ... włóż do garnka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój piersi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść na patelni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oczyść dynię.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój dynię...

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    ... i cebulę w kostkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Umieść na patelni.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj przyprawy.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wszystkie przyprawy ;)

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Obierz i posiekaj paprykę.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj do patelni...

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    ... kukurydza i pieprz,..

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    ... rosół i ostra papryka.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Przenieś na patelnię.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotuj do miękkości.

upiecz paprykę, obierz i pokrój w paski. Odłóż na chwilę.
rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i smaż na średnim ogniu na złoty kolor. Przenieś smażone piersi do innej patelni i umieść pokrojoną w kostkę dynię i cebulę na patelni. Smażyć przez 5-6 minut. Dodaj mąkę, kminek, paprykę, chili, czarny pieprz, sól i umieszczenie smażyć 1-2minuty.
dodaj kukurydzę, wymieszaj i przenieś do dużego rondla, włóż pieczone piersi, pieczoną paprykę, bulion i oregano do garnka z dynią. Gotuj zupę na małym ogniu przez 30 minut. Podawaj po 40-50 minutach.
& nbsp;cóż mogę powiedzieć, przygotowując i próbując po raz pierwszy peruwiańskiej zupy z dyni i kurczaka. Szanowałem siebie, ponieważ szanująca się osoba przynajmniej raz w życiu powinna zjeść peruwiańską zupę z dynią i kurczakiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g

Podobne przepisy