skład / składniki
metoda gotowania
uwielbiam przygotowywać różnorodne przepisy kulinarne z różnych kuchni narodowych. Jedną z najbardziej lubianych jest kuchnia Azerbejdżańska, ponieważ prawie wszystkie potrawy w tym kraju dodają ogromną ilość przypraw, ziół i różnych przypraw. Jednym z ulubionych przepisów jest faszerowana ryba w języku azerbejdżańskim. Dlatego chcę podzielić się z wami sposobem jej przygotowania.
ponieważ Kutum jest trudny do znalezienia, można go zastąpić karpem. Dobrze umyj rybę,wypatrosz, usuń wszystkie łuski i usuń skórę ( powinna pozostać nienaruszona, ponieważ wtedy nam się przyda), usuń wszystkie kości, przepuść filet rybny przez maszynę do mięsa. Drobno posiekaj cebulę, aż uzyskasz bogaty złoty kolor. Orzechy, suszone morele i czosnek należy drobno posiekać. Następnie połącz wszystkie składniki, doprawiając wszystko solą i pieprzem. Bierzemy skórkę, którą usunęliśmy z ryby, zaczynamy od mięsa mielonego i pieczemy w piekarniku. Jak widać, nie ma nic skomplikowanego, ale okaże się ryba, polizasz palce. Kiedy podajesz do stołu, pamiętaj, aby udekorować kolendrą i zieloną cebulą, okaże się to bardzo piękne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g