faszerowana ryba po azerbejdżańsku

delikatne plastry ryb, które błagają o usta!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 3 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 35 % 7 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

uwielbiam przygotowywać różnorodne przepisy kulinarne z różnych kuchni narodowych. Jedną z najbardziej lubianych jest kuchnia Azerbejdżańska, ponieważ prawie wszystkie potrawy w tym kraju dodają ogromną ilość przypraw, ziół i różnych przypraw. Jednym z ulubionych przepisów jest faszerowana ryba w języku azerbejdżańskim. Dlatego chcę podzielić się z wami sposobem jej przygotowania.
ponieważ Kutum jest trudny do znalezienia, można go zastąpić karpem. Dobrze umyj rybę,wypatrosz, usuń wszystkie łuski i usuń skórę ( powinna pozostać nienaruszona, ponieważ wtedy nam się przyda), usuń wszystkie kości, przepuść filet rybny przez maszynę do mięsa. Drobno posiekaj cebulę, aż uzyskasz bogaty złoty kolor. Orzechy, suszone morele i czosnek należy drobno posiekać. Następnie połącz wszystkie składniki, doprawiając wszystko solą i pieprzem. Bierzemy skórkę, którą usunęliśmy z ryby, zaczynamy od mięsa mielonego i pieczemy w piekarniku. Jak widać, nie ma nic skomplikowanego, ale okaże się ryba, polizasz palce. Kiedy podajesz do stołu, pamiętaj, aby udekorować kolendrą i zieloną cebulą, okaże się to bardzo piękne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy