skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Dobrze myjemy warzywa i usuwamy łodygi z bakłażana i pomidora.
Krok 2:

Podkładki o grubości 1,5-2 cm.
Krok 3:

Rozłóż je na blasze do pieczenia nasmarowanej olejem roślinnym, posmaruj również górną powierzchnię bakłażana olejem i wyślij do piekarnika.
Krok 4:

Cebulę kroimy w półpierścienie, układamy na patelni i smażymy na złoty kolor.
Krok 5:

Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.
Krok 6:

Dodaj do cebuli i smaż dalej, aż marchewki będą gotowe.
Krok 7:

Zetrzyj korzeń selera na koreańskiej tarce.
Krok 8:

Rozłóż korzeń do smażenia i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
Krok 9:

Dodaj sól.
Krok 10:

Pokrój pomidory, obierz czerwone ostre chili z nasion i przekręć w maszynce do mięsa.
Krok 11:

W temperaturze 200 stopni bakłażany pieczono w piekarniku przez 30 minut.
Krok 12:

Dodaj sól i cukier do puree pomidorowego z pieprzem.
Krok 13:

Posiekaj natkę pietruszki i koperek.
Krok 14:

Dodaj do naszej pieczeni.
Krok 15:

Wlej chochlę soku i łyżkę kalcynowanego oleju roślinnego na dno słoika, a następnie rozłóż bakłażany, następną warstwą jest pieczenie. Naprzemiennie napełniamy warstwy sokiem.
Krok 16:

Z żeberka puszki pozostawiamy 2 centymetry nie wypełnione sałatką. Sterylizujemy słoiki na 1 godzinę.
Krok 17:

Sterylizacja rozpoczyna się od momentu zagotowania wody w garnku. Woda powinna zamykać słoiki wzdłuż żebra, kładziemy ręcznik na dnie patelni. Chłodzimy słoiki pod kocem lub kocem przez dwa dni, im dłużej konserwacja ostygnie, tym lepszy będzie twój przedmiot na zimę.
skup całą uwagę na sterylizacji sałaty i przyborów kuchennych. Sterylizujemy słoiki w piekarniku przez 30 minut w 100 stopniach. Łyżki widelca itp. pod wrzącą wodą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g


