zupa kimchi
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój cebulę, grzyby i tofu w cienkie paski lub kostki. Posiekaj kilka piór zielonej cebuli. Opłucz wieprzowinę pod ciepłą wodą, a także pokrój w cienkie paski.
wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i dodaj sos kimchi. Dusić przez 5-7 minut. Następnie dodaj 0,5 łyżeczki zmiażdżonego czosnku, sos sojowy i sos chili, pieprz. Dodaj cebulę, grzyby, mięso i wszystko zalej wodą (woda powinna przykryć warzywa i mięso). Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj, aż mięso zostanie całkowicie ugotowane. Upewnij się, że woda się nie zagotuje.
gdy mięso będzie gotowe, zmniejsz ogień i dodaj drobno posiekane kawałki tofu. Delikatnie wymieszaj zupę i posyp posiekaną zieloną cebulą. Gotowe! Możesz podać do stołu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Shiitake - 34 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sake - 50 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Schab wędzony na surowo - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal / 100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal/100g