Zupa kimchi

zrób zupę kimchi! Goście i domownicy docenią egzotykę! Przepis na zupę kimchi, który jest powszechny w większości regionów Japonii. Osobliwością zupy kimchi jest to, że można przygotować ogromną liczbę odmian tego dania. Do zupy można dodać ogórki, mięso z kurczaka, owoce morza, rzodkiewkę, dzięki czemu danie otrzymuje nowe oryginalne nuty smakowe. Zwykle zupa kimchi jest podawana z ryżem, dlatego należy wcześniej ugotować kilka porcji ryżu i podać razem z zupą.
lobodaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 74 % 32 g
węglowodany 7 % 3 g
328 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

pokrój cebulę, grzyby i tofu w cienkie paski lub kostki. Posiekaj kilka piór zielonej cebuli. Opłucz wieprzowinę pod ciepłą wodą, a także pokrój w cienkie paski.


wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i dodaj sos kimchi. Dusić przez 5-7 minut. Następnie dodaj 0,5 łyżeczki zmiażdżonego czosnku, sos sojowy i sos chili, pieprz. Dodaj cebulę, grzyby, mięso i wszystko zalej wodą (woda powinna przykryć warzywa i mięso). Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj, aż mięso zostanie całkowicie ugotowane. Upewnij się, że woda się nie zagotuje.


gdy mięso będzie gotowe, zmniejsz ogień i dodaj drobno posiekane kawałki tofu. Delikatnie wymieszaj zupę i posyp posiekaną zieloną cebulą. Gotowe! Możesz podać do stołu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Shiitake - 34   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sake - 50   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Schab wędzony na surowo - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal / 100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g
  • Tofu - 72   kcal/100g

Podobne przepisy