skład / składniki
metoda gotowania
więc przygotuj składniki:
- ser brie kroimy na małe kawałki (kliny) wraz ze skórką, w sumie potrzebujemy 24 kawałków - 6 na porcję;
- najpierw umyj szparagi i osusz, odetnij jedną trzecią od dołu, resztę pokrój na kawałki o długości kilku centymetrów;
- zielona fasolka szparagowa, umyta i wysuszona, również pokrojona na kawałki;
- obierz cebule i pozostaw je w całości;
- umyj liście sałaty, osusz ręcznikami papierowymi. Lepiej wybrać małe liście, duże można rozerwać na kilka części;
- młode strąki zielonego groszku myjemy i zostawiamy w całości;
- czyścimy edamame, przenosimy ziarna do oddzielnych misek - potrzebujemy tylko ich;
- drobno posiekaj świeży tymianek.
teraz przejdź bezpośrednio do procesu gotowania:
- wlej wodę do dużego rondla, wlej sól, wymieszaj i zagotuj płyn;
- gdy woda się zagotuje, włóż do niej Cebulki, gotuj przez minutę, a następnie dodaj posiekane szparagi i zieloną fasolkę szparagową, młode strąki zielonego groszku i soję do garnka;
- gotuj wszystko razem przez dwie minuty, po czym wrzuć warzywa do durszlaka, wlej przegotowaną zimną wodę, aby warzywa ostygły szybciej. Pozwól wodzie spłynąć, a następnie połóż zielenie na ręczniku papierowym, aby wchłonąć nadmiar wilgoci;
- w dużym pojemniku dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie ułóż je na czterech porcjach;
- przygotowane liście sałaty dzielimy również na cztery porcje, losowo układamy na pozostałych składnikach;
- rozgrzej patelnię grillową, włóż do niej kawałki sera brie, przytrzymaj z każdej strony przez pół minuty - aż ser się rozpuści, a następnie ostudź;
- rozłóż kliny sera na talerzach, posyp je czarnym pieprzem mielonym, koniecznie świeżo zmielonym. Na tym etapie nie można posypać pieprzem, ponieważ będzie w sosie, ale miłośnicy powinni to zrobić ostrzej i bardziej popijając.
przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki. Odstawiamy mieszaninę na 5 minut, podlewamy sałatkę na wierzch i podajemy do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal / 100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal / 100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ser "RAM Brie" - 336 kcal/100g
- Szparagi zielone - 25 kcal / 100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g