skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotujemy i zmierzymy wszystkie produkty. Niektóre składniki należy wcześniej przygotować. Suszenie gruszek i rodzynek należy dokładnie umyć i zalać czystą wodą przez 2 godziny. Ponadto zieloną kaszę gryczaną należy umyć i zalać wodą, aby woda pokrywała jądra przez kilka godzin. Również suszoną gruszkę, rodzynki i kaszę gryczaną można pozostawić namoczone przez noc. Pestki dyni należy po prostu umyć kilka razy przed rozpoczęciem gotowania.
Krok 2:
W przypadku dolnego ciasta bierzemy namoczoną gruszkę, rodzynki, pestki dyni i przewijamy je w maszynce do mięsa. Możesz dwa razy.
Krok 3:
Następnie dodaj chleb świętojański do tej masy. Dobrze zagnieść to ciasto, aby było gęste. Nie będziemy słodzić, ponieważ rodzynki, gruszka i chleb świętojański są więc słodkie.
Krok 4:
Teraz weź dzieloną formę do ciasta i połóż pergamin w dół, aby później łatwiej było przenieść ciasto z formy.
Krok 5:
Otrzymaną masę rozprowadzamy równomiernie na dnie formy. Wyrównaj łyżką.
Krok 6:
Do dekoracji rozłóż na krawędzi połowy Cashew. I wkładamy naszą formę do zamrażarki, aby spód przyszłego ciasta stwardniał.
Krok 7:
A w tym czasie zajmiemy się górną częścią ciasta. Najpierw weź 300 ml wody i rozpuść tam 1 łyżkę. l agar-agar. Postaw tę mieszaninę na małym ogniu i czasami mieszając doprowadzamy do wrzenia. Następnie zostawiamy go do ostygnięcia, ale upewniamy się, że nie zamarznie.
Krok 8:
Gdy agar jest na kuchence, umyj jagody, umyj namoczoną kaszę gryczaną i wlej płyn. Wyślij to wszystko do blendera, dodaj proszek stewii i wymieszaj wszystkie te składniki. Nie zapomnij zostawić garści jagód do dekoracji ciasta.
Krok 9:
Myjemy awokado, wyciągamy miąższ, a także wysyłamy do już wymieszanych składników i ponownie włączamy Blender.
Krok 10:
Tutaj powinniśmy uzyskać taką jednorodną masę.
Krok 11:
Gdy agar ostygnie, ale nadal jest w stanie ciekłym, dodaj go do naszej mieszanki jagodowej i szybko wymieszaj. Jeśli zacznie brakować grudek, ponownie wyślij mieszaninę do blendera i ponownie wymieszaj.
Krok 12:
Następnie wyjmujemy naszą formę z zamrażarki i wlewamy tam naszą górną warstwę. Z zimnej formy zacznie już twardnieć, więc musimy mieć czas na udekorowanie naszego ciasta.
Krok 13:
Weź umyte maliny, jagody, orzechy nerkowca, płatki kokosowe i udekoruj nimi ciasto.
Krok 14:
Następnie zetrzyj czekoladę i zakończ naszą dekorację. Włóż formę z ciastem do zamrażarki na 30 minut.
Krok 15:
Po pół godzinie wyjmujemy ciasto, sprawdzamy, czy jest zamrożone i usuwamy bok formy. Ostrożnie przenieś ciasto na inny talerz lub naczynie. Nasze ciasto bez pieczenia, bez cukru i mąki jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Agar-agar - 301 kcal/100g
- Stewia - 18 kcal/100g
- Kiełkująca gryka - 310 kcal/100g
- Carob - 222 kcal/100g